برای اینکه انسان بتواند وقتی وارد این تالار شد، چشمش باز باشد، غافل نشود، دچار گیجی و گولی نشود که سرش را بیندازد پایین و از این در وارد شود و از آن در بیرون برود؛ نگاهی به دوروبر کند و استفادهیی ببرد و برای اینکه این آمادگی در من و شما پیدا شود، این ماه رجب و شعبانرا قرار دادهاند؛ رجب یکجور، شعبانیکجور دیگر.
رجب، بیشتر ماه نماز است؛ شعبان، بیشتر ماه دعا و روزه است؛این مناجات شعبانیه را ببینید. من یک وقتی از امام (رضواناللَّهعلیه) پرسیدم در این دعاهای مأثوری که وجود دارد، شما کدام دعا را بیشتر از همه خوشتان میآید و دوست دارید. فرمودند: دعای کمیل و مناجات شعبانیه. اتفاقاً هر دو دعا هم مال ماه شعباناست؛ دعای کمیل که میدانید اصلاً ورود اصلیاش مال شب نیمهی شعباناست، مناجات شعبانیه هم که از ائمه نقل شده، متعلق به ماه شعباناست. لحن این دو دعا به هم نزدیک است؛ هر دو عاشقانه است. در مناجات شعبانیه: «و ان ادخلتنی النّار اعملت اهلها انّی احبّک»؛ جهنم هم که من را ببری، فریاد میکشم تو را دوست دارم. و در دعای کمیل: «لان ترکتنی ناطقا لاضجّن الیک بین اهلها ضجیج الاملین و لاصرخنّ الیک صراخ المستصرخین و لابکینّ بکاء الفاقدین»؛ اگر به من در جهنم اجازه بدهی و نطق را از من نگیری، فریاد میکشم؛ فریادِ امیدواران، فریادِ دلدادگان و فریادِ دلباختگان را.(بیانات در دیدار وزارت اطلاعات 1383/07/13)
معرفی کتابی دعا از منظر رهبری
اگر می خواهید در مقابل دشمن، استوار باشید؛ باید باب دعا را به رویخودتان باز کنید.
اگر می خواهید از کسی و چیزی نترسید؛ باید رابطه ی خودتان را با خدا
قوی کنید.
اگر می خواهید در مقابل جلوه های مادّی تکان نخورید و نلغزید؛ باید
خود را با دعا و تضرّع بیمه کنید.( گوشه ای از متن کتاب)

این کتاب ارزشمند کوشیده است تا سخنان گهربار رهبر معظم انقلاب پیرامون دعا را به صورت دسته بندی شده در اختیار علاقه مندان قرار دهدعناوین برخی از فصول این کتاب عبارتند از: شرلئط دعا، شروط اجابت/ اهمیت دعا و ذکر/ در دعا از خدا چه بخواهیم؟...
با هم گوشه ای از متن را می خوانیم:
حتی بند کفش
چیزى را که خدا مىدهد، قبلاً باید از خدا بخواهیم. چرا بخواهیم؟ یکى از عللِاینکه گفتهاند حاجات کوچک را هم از خدا بخواهید، این است که به حوائج و عجز وحقارت و تهیدستى خودمان توجّه پیدا کنیم تا ببینیم که چقدر تهیدستیم. اگر خداىمتعال کمک نکند، امکان ندهد، نیرو ندهد، فکر ندهد، ابتکار ندهد و وسایل را جورنیاورد، همان بندِ کفش هم به دست ما نخواهد رسید. اگر شما به قصد خریدنِ بند کفش ازخانه بیرون آمدید، در راه جیبتان را زدند یا پولتان گم شد و یا مغازه مورد نظر،بسته بود و یا در بین راه، حادثه مهمّى پیش آمد که مجبور شدید برگردید، بند کفشگیرتان نیامده است. بنابراین، هر چیز را از خدا بخواهید؛ حتّى بند کفش را، حتّىکوچکترین اشیا را و حتّى قوت روزانه خود را. بگذارید این منِ دروغینِ عظمت یافته درسینه ما - که مىگوییم «من» و خیال مىکنیم مجمع نیروها ما هستیم - بشکند. این «من»انسانها را بیچاره مىکند.خطبه های نمازجمعه(28/11/1373)