باسلام و عرض تبریک عید سعید فطر
تابستان و مطالعه
رهبری:
کتابخوانی را باید جزو عادات خودمان قرار دهیم. به فرزندانمان هم از کودکی عادت بدهیم کتاب بخوانند؛ مثلاً وقتی میخواهند بخوابند، کتاب بخوانند. یا وقتی ایام فراغتی هست، روز جمعهای هست که تفریح میکنند، حتماً بخشی از آن روز را به کتاب خواندن اختصاص دهند. در تابستانها که نوجوانان و جوانان محصّل، تعطیلاند حتماً کتاب بخوانند. کتابهایی را معیّن کنند، بخوانند و تمام کنند.افرادی که کار روزانه دارند مثلاً کارمند اداری، کارگر، کاسب و یا کشاورز هستند وقتی به خانه میآیند، بخشی از زمان را گرچه نیمساعت برای کتاب خواندن بگذارند.
چقدر کتابها را در همین نیمساعتها میشود خواند! بنده دورههای بیست جلدی و بیست و چند جلدی کتاب را در همین فاصلههای ده دقیقه، بیست دقیقه و یک ربع ساعته خواندهام. پشت این کتابها را هم یادداشت میکنم که معلوم باشد. شاید صدها جلد کتاب را همینطور در این فاصلههای کوتاه ده دقیقهای خواندهام. بسیاری از افراد را هم میشناسم که این گونهاند.
بیانات در مصاحبه صدا و سیما، در ششمین «نمایشگاه بینالمللی کتاب» ۱۳۷۲/۰۲/۲۱
اگر به تاریخ این دویست سال اخیرمراجعه کنید، عظمت کار امام را بهتر درمییابید. من تأکید میکنم که جوانان، این مقطعِ تاریخی را بخوانند. دستگاههای تبلیغی هم حقایقی را که در این مدّت بر سر این کشور آمده، برای مردم تبیین کنند. به نظر من در این خصوص کار کمی شده است.(78/7/9 خطبه های نمازجمعه)
هرچه ما پیش برویم، احتیاج ما به کتاب بیشتر خواهد شد. این که کسی تصور کند با پدید آمدن وسائل ارتباط جمعیِ جدید و نوظهور، کتاب منزوی خواهد شد، خطاست. کتاب روزبهروز در جامعهی بشری اهمیت بیشتری پیدا میکند. ابزارهای نوظهور مهمترین هنرشان این است که مضمون کتابها و محتوای کتابها و خود کتابها را راحت و آسان منتقل کنند. جای کتاب را هیچ چیزی نمیگیرد.90/4/29دیدار کتابداران)
باید خرید کتاب ، یکی از مخارج اصلی خانواده محسوب شود.مردم بیش از خریدن بعضی از وسایل تزییناتی و تجملاتی مثل این لوسترها ، میزهای گوناگون ، مبل های مختلف و پرده و... ، به کتاب اهمیت بدهند.اول کتاب را مثل نان و خوراکی و وسایل معیشتی لازم بخرند ؛ بعد که این تأمین شد ، به زواید بپردازند.خلاصه ، باید با کتاب انس پیدا کنند.در غیر این صورت ، جامهة ایرانی به هدف و آرزویی که دارد که حق او هم هست نخواهد رسید.
• مقام معظّم رهبری
• به نقل از کتاب جویبار دائمی ، ص 41. قدر ولایت
حالا که چی؟
حجت الاسلام دکتر خسروپناه در جلسه ای در مسجد شهید توتونچی(ره) به بررسی آسیب های جامعه دینی پرداختند و یکی از این آسیب ها را عدم مطالعه عنوان کردند و گفتند:
امروز وضع مطالعه اسف بار است...
سپس مطالبه کردند که به من از فعالیت هایی که در این زمینه می کنید گزارش دهید...
چرا وضع مطالعه علی رغم تاکیدات فراوان به دلایلی چون گرانی کتاب، وسایل جدید، کمبود وقت، عدم وجود کتاب خوب و مورد نظر، درس و بحث داشتن و...چنین است؟
لطفا اگر سوال یا شبهه ای دارید مطرح کنید در این ارتباط تا در همین محل جواب داده شود...
ضمنا هر نوع خدمات کتاب که طلب کنید را با تمام توان تامین می کنیم ان شاءا...
به زودی مطالبی برای مطالعه بهتر کتاب خریدن و... به حضورتان تقدیم می شود...