صنعت در دنیای امروز
واژه صنعت از ریشه صنع (عربی) به معنی ساختن یا آفریدن گرفته شده است. در زبان انگلیسی واژه Industry از واژه لاتین industria گرفته شده و به معنی بازرگانی یا ساختن و ساخت به طور کلی است و منظور از ساخت ایجاد دگرگونی در شکل یا ترکیب مواد است. در فرهنگ معین ، صنعت چنین تعریف شده است : کار ، پیشه ، حرفه ، کلیه تغییراتی که بشر در مواد طبیعی می دهد تا بهتر و بیشتر از آنها استفاده کند. صنعت مجموعه ای است از فعالیتهایی که با استفاده از منابع موجود (مواد، سرمایه ، نیروی انسانی، انرژی، تکنولوژی، اطلاعات ،ابزار ) کالا یا خدماتی را تولید می کند که نیازهای انسان و جوامع انسانی را برطرف می کند ، در واقع تلاشی است مستمر در جهت بهبود کارایی و بهره وری . به این معنا که با استفاده ار منابع کمتر ، بازده بهتری به دست دهد . از این جهت ، پویایی ، نوسازی و نوجویی یکی از ویژگی های صنعت است .
اگر تمام فعّالیّتهای اقتصادی که با تولید کالا و خدمات با استفاده از ماشینآلات و تجهیزات عمومی ساختهی دست بشر سروکار دارند را بعنوان یک کل تصوّر کنیم، هرصنعت، زیرمجموعهای از این کل است که عدّهی فراوانی از فعّالیّتهای مشابه را شامل میشود.
GDP ترکیب تولید ناخالص داخلی و نیروی کار انسانی در قالب هر یک از اجزای اقتصاد است. رنگ های سبز، قرمز، آبی به ترتیب نشان دهنده تاثیر هرکشور برای کشاورزی، صنعت، و خدمات در سطح جهان است.
صنعت شامل شماری سازمان تولیدی ، مانند موسسات یا بنگاه های اقتصادی است که به منظور بررسی های تحلیلی یا سیاست گذاری ، براساس ضابطه های معینی در یک گروه گرد آورده می شوند. بنابر سنت ضابطه معمول برای گروه بندی صنعت همانا مشخصات فرآورده هایی بود که از طریق سازمانهای تولیدی عرضه می شدند ، بنابراین به روال آلفرد مارشال اگر تعدادی از بنگاه های اقتصادی محصولاتی فراهم آورند که در ذهن خریداران بالقوه جایگزین هایی کامل یا نزدیک برای یک دیگر باشند در این ...
↧